1. Des del 18 de setembre fins al 9 d'octubre els ciutadans i les associacions (on no estaran partits polítics) podran enviar propostes a la web algemesiparticipa.es o fen clic ací. També es podran passar propostes per registre d'entrada al Dial de l'Ajuntament, dirigides al Gabinet d'Alcaldia Algemesí.

Aquestes propostes es recolliran i se sintetitzaran, de manera que les que siguen similars s'engloben en una de genèrica. Així mateix, els tècnics informaran de les propostes que no siguen adequades o que no es puguen dur a terme per la complexitat o per superar el màxim de pressupost fixat.

2. El 23 i 24 d'octubre –una vegada que els tècnics del consistori hagen revisat les propostes– es reuniran els consells de participació. Aquests faran un últim filtrat de propostes, adequant-les a les necessitats de la ciutadania. Cada consell elegirà una proposta.

3. A continuació, fins al dia que comença la votació de la gent, cada proposta es difondrà a través de les xarxes socials de l'Ajuntament com del Berca TV.

4. Finalment, i per tal d'afavorir la participació ciutadana, des del dia 30 d'octubre fins al 5 de novembre es farà una enquesta popular-ciutadana de les propostes que han resultat elegides pels consells. Les propostes que isquen en aquest procés participatiu en l'ordre de prioritat elegit seran les que finalment l'equip de govern durà a terme. La votació es podrà fer telemàticament o presencialment.